Ήλιδα Ολυμπία: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας
"Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο"
Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο

Για να διαβάσετε το αφιέρωμα πατήστε εδώ.

Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016
Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεννήθηκε και η Εκεχειρία ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες. Εκεί όπου οι αθλητές άφηναν τα όπλα τους για να αγωνισθούν, εκεί όπου ο καθένας όταν έφθανε για να αγωνισθεί τον αγώνα τον καλό, είχε ήδη κάνει τον δικό του δρόμο Εκεχειρίας από τον τόπο του μέχρι την Ήλιδα, εκεί όπου παραδίδοντας τα όπλα τους και συνεχίζοντας άοπλοι, συμμετείχαν στον αγώνα της ευγενούς άμιλλας, στέλνοντας ένα μοναδικό μήνυμα.

Αυτό το μονοπάτι που συνέδεε την αρχαία Ήλιδα με την αρχαία Ολυμπία με την τεράστια ιστορική του σημασία και η μεγάλη προσπάθεια της Συμπολιτείας Ολυμπίας να το αναδείξει με τις δράσεις της μέσα στο 2016 είναι το θέμα του αφιερώματος του apopseis με τίτλο "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016".

Για να διαβάσετε το αφιέρωμα πατήστε εδώ: "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016".

Δελτία Τύπου

Δυναμικό παρών από πολιτιστικούς συλλόγους στον Δρόμο της Εκεχειρίας

Δυναμικό παρών έδωσαν πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού Ηλείας στις εκδηλώσεις για τον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Η τέχνη και ο πρώτος «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας θέλοντας να συνδυάσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και να κάνει πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» σε όλες τις εκδηλώσεις της διοργανώνει παράλληλα και εκθέσεις καλλιτεχνών με έργα που αφορούν στον Ολυμπισμό στην Εκεχειρία και στην Ειρήνη.

Καθοριστικός ο ρόλος των μαθητών της Ηλείας στον πρώτος Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» που συνδιοργανώθηκαν από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με τον Δήμο Ήλιδας, στις οποίες οι μαθητές του Νομού Ηλείας είχαν καθοριστικό ρόλο.

Να καταστήσουμε τον Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας ένα παγκόσμιο γεγονός

Την πρόθεσή τους να καταστήσουν τον Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας ένα παγκόσμιο γεγονός που θα προωθεί τις ιδέες του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, διατράνωσαν ομιλητές και επίσημοι προσκεκλημένοι οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Πολεμικό Μουσείο από την Συμπολιτεία Ολυμπίας, το ΑΣΑΕΔ και τον Δήμο Ήλιδας, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Λίνα Κλείτου.

Εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» που θα διεξαχθεί μετά από 1623 χρόνια στο «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

Ημερίδα αφιερωμένη στον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας που θα διεξαχθεί στο «Μονοπάτι Ήλιδας Ολυμπίας» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύσκεψη στην 117 ΠΜ για τον πρώτο «ΔΡΟΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ» στο «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

Τα οργανωτικά θέματα που έχουν σχέση με την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον πρώτο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» που θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Απριλίου 2016, εξετάσθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 117 ΠΜ.

Μετά από 1623 χρόνια τρέχουμε στον πρώτο «ΔΡΟΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ» στο «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή στην ΕΣΗΕΑ, παρουσιάσθηκαν οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 6 Απριλίου στο Πολεμικό Μουσείο και στις 19 Απριλίου στην Αρχαία Ήλιδα και ο πρώτος «Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».